Thursday, September 20, 2012

Answers are Here...


Finally, odgovori na vaša pitanja. Pa da 
krenemo…:)


1.Kad ćemo na kafu?
Na kafu, na sok, aperol, koktel…i ručak…kad god hoćes? Sada imam malo više vremena…J
Inbox za vreme…;)
                                                                                         ( Hvala B. na pitanjcetu :**)


2. Koliko godina imaš? Čime se baviš? Kako si počela da bloguješ?
Rođena sam 1988. godine, tako da za koji mesec punim 24.
Diplomirani sam ekonomista- smer računovodstvo i revizija (prošle godine u julu mesecu sam završila Univerzitet Singidunum i sada pohađam master iz oblasti finansija i bankarstva). Posle tromesečne prakse u jednoj od najvećih banaka u našoj zemlji, plan mi je da privedem kraju master tezu.
Počela sam da blogujem  relativno  rano,  novembra davne 2009. godine.  Tada je moj blog bio samo moj online kutak  gde sam stavljala raznorazne slike odeće, editorijala, trendova itd. Kasnije je počeo da se razvija u ovo što je danas. Na nagovor koleginica blogerski sam i počela sa outfit postovima, iako mi to nije bio početni plan. Za mene je blog bio na neki način beg od studentskog života.

                                                        (Hvala Purple and turquois na divnim pitanjima :*)


3. Kod kog frizera ideš? I da li se kod istog frizera šišaš, feniraš i uvijaš kosu?

Nisam baš toliko odgovorna prema svojoj kosi, a kod frizerke Marine odlazim povremeno, na skraćivanje krajeva, malo osvežavanje frizure. Ukoliko ne stignem sama da uvijem kosu, to radim u salonu. Međutim, smatram da sam se sama izveštila sa tom vrstom frizure jer želim da ona svaki put drugačije izgleda: jače ili blaže uvijeno, samo krajevi, krupnije…

Frizerski salon CHIC se nalazi u ulici Petrogradskoj br. 4, blizu Kalenić pijace na Vračaru. Brojevi telefona su: 011 244 05 90
                                               065 54 14 918

                                                                            (Hvala Anđeli na divnom pitanju J )


4. Čime neguješ lice? Dermatolog Goca?

Oduvek ističem da je jako bitno da se stručnjaku poveri nega lica odnosno dermatologu. Brigu o mom licu vodi dr Gordana Miletić.
Iako nikada nisam imala problematičnu kožu, od prošlog leta ne znam šta se sa njom desilo, pa je postala malo zanimljiva ;)… Trenutno koristim kozji sapun za umivanje, Vichy termalnu vodi i hidrantnu kremu.

Ordinacija dr Gordane Miletić se nalazi u okviru ordinacije Italo Medic
Prote Mateje 27, Vračar
broj telefona:  011 2436 445

Za sve informacije, savete, pregled slobodno je kontaktirajte.



5. Koliko često kupuješ, koje su ti omiljene prodavnice u Beogradu?

Kako kad… Nekad se malo zaletim, pa se opet smirim;). Mislim da sam postala sa godinama mnogooo racionalnija (sa čime se moji ukućani verovatno ne bi složili). Volim da kupujem u inostranstvu. A ako mi obaveze ne dozvoljavaju odlazak vani onda prosledim listu roditeljima ili sestrama.
U Beogradu nemam neku posebno omiljenu radnju, ali mi se sviđa šta rade Remake i Damsel in Distress (Choomich).


6. Gde si kupila ovu majicu?



Majicu sam dobila iz Madrida- Stradivarius je.

                                                              (Hvala Stashi na pitanju J… Vidimo se sun! )


7. Čime se trenutno baviš i koji bi bio tvoj dream job?

Na ovo pitanje sam dala delimičan odgovor gore.
Moj dream job bi verovatno bio da se ‘družim’ sa Alt&co, ali onaj realniji posao i onaj za koji sam se školovala je svakako vezan za finansije, finansijsku analizu…


8. Kakvu muziku slušaš, omiljeni bend, pesme?

Omiljena muzika mi je ona sa retro prizvukom Lana, Nouvelle Vague, Parov Stelar, Paul & Price…pa sve od njih.


9. Koje make-up proizvode koristiš?

Nisam toliko opsednuta makeup-om. Puder (Maybelline Fit Me br.235) je obavezan za veče i za slikanje za blog. Tokom dana ga izbegavam. Koristim bronzer (odličnim se pokazao Max Factor) ili rumenila (Mac i Deborah). Obožavam razne balsame za usne. Njih je nikad dosta!


10. Omiljeni dizajner?

Prvo mesto deli moj francuski trojac: Marant, Balmain i Lanvin…Pevljivo zvuči?!:))  Nakon njih malo Italijana, po neko iz USA itd.


11. Koliko si visoka?

Od 173 pa sve do 190 ;)


12. Ko je G? :P Jel ga pozajmljujes za slikanje?

G is my lovely G! My second part! J) My everything..:)
P.S. Što se tiče slikanja, moraćeš to njega da pitaš..:)

                                                                                          (Hvala Vanji na pitanju :**)


13. Koja je najskuplja stvar u ormaru koju poseduješ?

Za mene neprocenjivu vrednost imaju pokloni koje sam dobila od meni dragih osoba. Ako bih morala da izdvojim to je sigurno nakit od roditelja…


14. Da li ideš na kalenić pijacu u potrazi za garderobom (ne da kupuješ namirnice :P)? I da li bi pre kupila haljinu ili pare potrošila na izlazak?

Omiljena pijaca! Međutim, nikada nisam imala želju da pronalazim, gledam tamo garderobu… Čula sam, a i uverila se da može svašta da se nađe, ali ostavljam to ipak vičnijim od sebe ;)
Prvo bih kupila nešto, pa bih izašla! Džabe izlazak ako nemaš haljinu! Šalim se, ali meni je jako bitno kako izgledam, gde god krenula. Tako da bih se odlučila za kupovinu nečega, a društvo mogu i u svom domu da ugostim! J)


15. Koliko vremena ti i Vanja provodite zajedno, kako ste se upoznale?



Gospođica Milićević i ja smo se upoznale pre otrilike godinu i po dana i od tada smo nerazdvojne…;) Samo što se sada nismo videle jedno par meseci…:D!
Malo ozbiljnosti: družimo se koliko nam obaveze dozvoljavaju. Nekada češče, ali uvek smo u kontaktu u našem online svetu!:)


16. Koju kameru koristis i da li te je do sada Vanja uvek slikala?
Da li te je neko nagovorio da uradis ovaj post, jer je ubedljivo najgori post na tvom blogu! Suprotno, sa poslednjim kombinacijama si razbila!

Koristim Canon G 12. Keri me je u većini postova slikala. Hvala K!:))Nikada niko nije mogao da utiče na moje oblačenje, ja mislim od jedno 3,4 godine... Tako ne i za ovaj post. Volim zimi slojevitost, džempere, pelerine... :)




17. Kako tačno napraviš tu frizuru sa slike (glatko uz koren i ti divni valovi na vrhovima), ukoliko je radiš sama?


Pravim je sama. Obično nastaje kada imam najmanje vremena, jedno 5 min pred izlazak. Uvijam kosu dok je u repu. Njena dužina mi to omogućava J. Naprskam lakom, pa rasčešljam, pa malo popravim. Obećavam uskoro tutorial.

                                                                                                  (Hvala na pitanju!:) )



18. Koji je , po tvom misljenju,"must have" komad garderobe za ovu jesen?





Nikako ne mogu da izdvojim baš taj jedan komad koji bismo morali svi da imamo. Moda je danas takva da se ‘must-have’ komadi smenjuju neverovatnom brzinom, a opet razvlače se iz sezone u sezonu. Pa neka budu:
Lordovske (ili slippers ili loafers) cipele i za Nju i za Njega, Crna čipka, koža (again) i peplum, peplum, peplum… Perfektan za svaku građu. Idealan da zakamuflira kad krenu praznici! :)



19. Što ne pišes na srpskom?

Odgovor na ovo pitanje sam davala više puta. Svesna sam da to neke odbija da čitaju, prate moj blog, ali meni pisanje na engleskom služi kao jedna vrsta vežbe…



20. Kad ćemo opet na coffee break ?




Jk, ja se nadam uskoro…:**
                                                                                           ( photo from @JelenaKarakas twitter)



21.  Šta te najviše veseli kod bloganja?
Da možeš birati jedno mesto na svetu, gde bi najradije živela i šta bi radila?

Ono što mi se sviđa je svaka nova kombinacija, puno inspiracije, upoznavanje i druženje sa ljudima koji dele istu ovu strast, ludost prema modi…

Iako uvek kažem da je Paris moj grad zapravo nije tako! Uvek se vraćam Mom Beogradu, mojim ulicama, ljudima… Po meni trebalo bi obići ceo svet, ali uvek ću se vratiti mestu odakle potičeš!

                                                                            (Hvala Matei na divnim pitanjima:**)     


22. Bez koje 3 stvari ne izlazis iz kuće?

Mobilni, balsam za usne, sat… To je ono što najčešće ugrabim kada izletim da prošetam psa…J



23. Da li imas neka omiljena mesta za izlazak i gde volis da pijes kafu?

U BG-u su to svakako mesta pokraj reke, asocijacija na more;) najopušteniji i zbog toga najčešće-Communale (sa Njim, drugaricama, društvom, dan ili noć). Za dobru kafu- Costa (u kraju), Coffee Dream (Knez). Volim Supermarket. Porodično uživamo u Franšu, Casi..:)



24. Kako odrzavas liniju? Omiljeni brend u Srbiji? Omiljeni lak za nokte?

Što se tiče linije- trenirala sam dugo odbojku i mislim da je ona, pored genetike dosta zaslužna u mom razvoju. Kada sam prestala sa treninzima ništa mi dovoljno nije privuklo pažnju. Pokušavala sam sa raznim aerobikom, džez gimnastikom, ali je sve bilo kratkog daha. Ono što sada radim, kada nađem slobono vreme je trčanje (ili brzo hodanje). Mislim da je ono perfektno, jer aktivira sve mišiće i pravi tu građu koju ja volim (a On obožava ;). Kada je lepo vreme trčim napolju, a zimi na traci u svojoj kući. Pored toga, jako je dobro preskakanje vijače.

Kao što sam već rekla, nemam omiljeni odevni brend u Srbiji. Simpatične stvarčice za kuću Remake i veš Damsel in Distress.

Volim raznorazne i boje i proizvođače: od Kiko, Orly, Chanelovih…pa do najjeftinijih varijanti- Flormar. Međutim, za klasiku uvek treba izdvojiti novac i pažljivo izabrati crveni, tamnocrveni i crni lak. Ostalo je sve prolaznog karaktera!



25. Koji su tvoji omiljeni blogovi, tvoj modni uzori? Koju tvoju kombinaciju od svih kojih si nam pokazala najviše voliš?


Lista omiljenih blogova se često menja ali oni koji su oduvek prisutni su raznorazni street style blogovi: kao što su jak&jil, garance doré, all the pretty birds, citizen couture, vanessa jackmen, carolinesmode,  nekoliko ruskih i francuskih, a od srpskih su to oni čije su ponosni vlasnici devojke sa kojima se i privatno družim.

Moj modni uzor oduvek i zauvek će biti moja mama. Ona je moja inspiracija, naučila me je svemu, postavila mi je temelje stila, ostalo je neka moja nadgradnja...:))

Trenutno mi je omiljena kombinacija iz posta LaDolce Vita! Svidja mi se taj old Italia prizvuk. Videćemo koja će mi biti omiljena zimska..:))



26. Koji od letnjih trendova ti se najmanje dopada i zašto?

Ne bih mogla da izdvojim nijedan posebno, nekako i kada mi se isprva ne svide, igram se sa njima makar u detaljima…


27. Ko ti je izmamio taj prelepi osmeh na lice ?

Najpre hvala Mariji na divnom pitanju..:)) Za ovaj drugačiji, poseban osmeh je zaslužan my lovely G! ;)


28. Da li može jedan post o Fall 2012 wardrobe essentials?

Svakako, očekujte u narednim, septembarskim postovima. Nego, ja ne dam letu da ode, pa nikako da se naviknem na nove kapute, cizme..;)



29. Da li ti se sviđa stil Olivije Palermo?

Volela sam Oliviu pre par godina, kad se pojavila u Citiju. Sada mi je iskreno postala malo dosadnija.  Ne kazem da ne ume da me iznenadi s vremena na vreme..:)


30. Kako odrzavas liniju, da li vežbas, ishrana?

Na prva dva pitanja sam dala iznad odgovor, a što se tiče ishrane, jedem sve što jedu mladi..:))
Zaista se ne odričem ničega. Nekad imam potrebu više da jedem, nekad manje- zavisi i od perioda. Ali, bez slatkiša, sireva, testa- NE MOGU!:)


31. Koju si srednju školu i fakultet završila? Jesi li nekada živela u inostranstvu?

Završila sam gimnaziju Sveti Sava u Beogradu, a fakultet Univerzitet Singidunum, smer Računovodstvo i reviziju.

Nisam živela nikada vani, ali volim da putujem, posebno da posećujem Paris..:))


16 comments:

  1. Draga Jovana,
    ne znam kako mi je promakao post za pitanja, i nadam se da nije kasno da dobijem odgovor :)

    Primetila sam da svi blogeri preferiraju kratke nokte, ili bash jako kratke, shto bi se reklo do zivca skracene! :D

    Ok, na kratkim noktima lepshe stoje tamnije nijanse, na duzim svetlije. Ja sama imam manje vishe stalno srednju duzinu, leti krace nokte zbog mora i vode, (ali nikako do zivca pa da se vidi meso) i cestog menjanja boja, a zimi.... mogla bih reci jako duge (nikad gel, nikad nadogradnja)....

    pa me zanima samo zaaaaasto? :))
    Ali moram da pohvalim da tvoji nokti izgledaju najlepse od svih nashih blogera, bar nisu iseceni do zivca, nego pristojna kratka duzina i leeeepo nalakirani uvek :D

    Srdacan pozdrav,
    Tamara

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Tamara,

      hvala na pohvalama, naravno da nije kasno za odgovorom...:)

      Ja jedino sto mogu da kazem da to nije nikakav trend. Jednostavno, mislim da devojke tako vole. Ja kada ih skratim, kako ti kazes 'do zivca' ne izgledaju kao i kada ih neko drugi skrati. To je verovatno i zbog vece 'ploce', ako se tako kaze. Ja sam prva pobornik i jezim se na nadogradjene nokte, frenc debeli, gej i sve te fore. Oduvek sam nosila krace nokte, cak nikada nisam ni stavljala nadogradnju. Barem se meni to svidja..:) A verovatno zavisi i od prstiju...;)
      Slobodno me pitaj sta god te zanima!

      Pozdrav,
      Jovana

      Delete
    2. Oh, hvala na brzom odgovoru :)
      Daaa... upravo to!!! Primetila da imas vecu nokatnu plocu, i sasvim je lepo i uredno :) dakle sto se tebe tice... tako volis :))
      p.s. jedva cekam video ili post za petominutne lokne + lak :)

      Srdacan pozdrav,
      Tamara

      Delete
  2. Oduševila sam se za izbor muzike, kao da sam ja dala odgovor! :)

    ReplyDelete
  3. Primetila sam da imas na usnama neki sjaj, ali ne one teske sjajeve, ako mozes da mi kazes sta tacno koristis? :) Na ovoj slici ako mozes da mi napises sta ima od sminke (brendove).http://bonjourjr.blogspot.com/search?updated-max=2012-09-15T13:05:00%2B02:00&max-results=2&start=2&by-date=false
    p.s. dopadaju mi se tvoji odgovori :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koristim balsame za usne raznorazne, labela, a u tom postu imam Mabellinov Color Sensation br 010 Pink Sugar. Kad se nanese daje blagi odsjaj, nije ni karmin, ni lepljivi sjaj. I imam rumenilo Deborah br.46.
      Hvala!:)

      Delete
  4. Definitivno ces morati cesce ovako nesto da postavljas, uzivanje je citati odgovore.

    A sto se tice onog zimskog posta, hvala na podsecanju meni je to jedan od omiljenih! :)

    ReplyDelete
  5. Mislila sam da si starija... Iako fizicki izgledas skroz u skladu sa svojim godistem, prevarilo me to sto delujes samopouzdano, zrelo i smireno (koliko se o takav utisak moze steci preko slika i teksta :)), sto obicno retko uspeva devojkama u tvojim godinama...

    Zao mi je sto su ti tekstovi iskljucivo na engleskom, tim pre posle ovog divnog post-a.

    Inace, uzivam u svakoj novoj kombinaciji koju post-ujes! Nadam se da ce ih biti i cesce!

    Pozz :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niko od "Engleza" se nije interesovao za tebe, samo mi (koji te mnogo volimo), pa bi mozda trebalo da razmislis o pisanju postova na nasem, da ne kazem Srpskom, jer te citaju i nasi iz ostalih drzava...

      Delete
  6. Fora post ! Bas sam se zacitala :)

    xoxo

    ReplyDelete
  7. heheh sve mi nesto, pa onda shvatih da te prvi put citam na srpskom :)
    svasta saznala, nesto ni ja nisam znala :D
    nego, ono bitno, ja cuvam sto u Smokvici i cekam da se doselis :*

    ReplyDelete
  8. hvala ti sto si odgovorila na nase pitanja! :)
    bas nam je drago da znamo malo vise od tebe ;)

    ReplyDelete
  9. Hvala na odgovoru, tek sam sada videla :)
    Pa ja baš tu i blizu živim dve ulice od Petrogradske, ali ne znam tačno gde je taj salon! :/ Znam samo da ima nešto na samom početku na uglu sa ulicom Maksima Gorkog što se spuštaš stepenicama dole? Jel tu? :)

    P.S.Stvarno ti je uvek prelepa kosa i te lokne ti divno stoje! :)

    P.P.S. Iščitala sam sve odgovore na pitanja i priznajem, postala si mi još draža :)

    ReplyDelete