Monday, December 22, 2014

DOUBLE LIFE

  Presrećan je ponedeljak za sve one koji ustaju oko 10h, i uz omiljenu kaficu ili toplu čokoladu, kao i omiljeno pecivo prelistavaju online kutkove, ohhh da, u pižami sa irvasima ili nekoj svilenoj iz linije victoria's secret. Fakultetsko-tinejdžerski, iz snova život!
Nadam se i ovu moju stranicu;) Dugo se pratimo, pet punih godina koje su uvek na nonšalantan način bile obeležene- čitaj nisu uopšte. S jedne stane, moj blog koliko god predstavljao ozbiljnost, jer kada se dohvatim nečega uradiću do maksimuma i neću otaljati, ipak predstavlja za mene zabavu, razbibrigu, hobi i balans u moru cifara i onih za modne stručnjake krajnje nerazumljivih termina. Svesna sam pod broj jedan nerednovnosti i ponekad neodgovaranja na neki mail. Zašto vam to pričam?


Ponedeljak je srećan dan, za mene, neispavan doduše, iscrpljen, ali ispunjen, onako pozitivnošću i nadahnućem. 
Ludi vikend je za mnom, u svakom smislu te reči- izaći,đuskati, šetati se, biti sa voljenim ljudima koji me okružuju i daju energiju, odmoriti se od ekonomije (iako je ovaj prošao u učenju za ispit ;)), obući i kinđuriti se svim i svačim što u banci nije dozvoljeno i raditi za BLOG. Svega tu ima, samo manjka odmora! Ali sam presrećna!:))

Ponedeljak je dan kada ja  postajem poslovna mlada žena, koja u 8 a.m. i uz mini koncert u kolima;) odlazi na pravi posao. Onaj za koji sam školovana, onaj koji me izuzetno motiviše i ispunjava, onaj za koji se borim i koji takooo moćno deluje. Nakon posla, ne odmaram oči od kompjutera i nastavljam da radim (u poslednje vreme, nažalost, u dosta manjoj meri) za blog. Jer ova vrsta balansa-dvostrukog života me ispunjava. Previše volim i jedno i drugo, i dosta sam ulagala i u jedno i u drugo, da bih ih se odrekla. Ne mogu vam opisati, osećaj kada i sa jako malo-nimalo sati sna stignete sve i koliko vas to drži budnim, jer ste u tom trenutku možda i prevažišli svoje očekivanje.

Ovde, iako sam iskreno jako zadovoljna kako sam se obukla za ovaj post ;), reč je o motivaciji, koja treba da vam bude glavna hrana za uspehom! Najčešće kod mladih devojaka koje, normalno, lutaju u svojim opredeljenjima. Ali i onim kojima organizija nije jača strana.
Za mene važi neko sumanuto pravilo-Što više obaveza, bolje funkcionišem. Uvek imam po neku TO DO listu u torbi, na radnom stolu (pogubljena bih bila da ih nemam), uvek sebi priuštim mini 'nagradu' za dobro urađen zadatak, motivišem se uspesima drugih, poveravam svoje planove dragim ljudima, opuštam se fizičkom aktivnošću (morate naći i za to vremena na razne načine-nedavno sam krenula i na jogu) i putovanjima... hranom i pićem. 
Morate, misliti o sebi, jer niko drugi neće to učiniti za vas kako biste vi to mogli SAMI. Sami smo sebi najbolji prijatelji! Morate pomoći i ljudima oko sebe, ukoliko i njima zafali inspiracije. Jer biti okružen dobrim, ljudima od poverenja, koji vas cene i vole je nešto najlepše na svetu, nešto što daje upravo tu snagu za opstankom u ovom ludom vremenu!

P.S. Da se malkice osvrnemo na outfit- prava poslovna suknja od čoje, sa elegantnim šlicem savršeno se uklapa uz kašmirski džemper i sako sa kožnim detaljima. Teget, crna i siva- jer su elegantne, jer idu u jednoj kombinaciji, jer su za sva vremena! Zlatni detalji, kao i tašna su tu da podignu kombinaciju na viši nivo!
Nadam se da vam se dopada! :***












  































   





















Blazer: Abaday
Sweater: Moschino
Skirt: Zara
Bag: NAK
Shoes: Mango
Saunglasses: Ray Ban Clubmaster
Bracelet: H&M, gold

ph by my baby girl Maška

35 comments:

  1. so chic!

    http://www.thefashionprincess.it/

    ReplyDelete
  2. Prelepa ti je boja kose 😍 Kod kog frizera se farbas?Hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :)
      U pitanju je salon Chic-kod frizerke Marine
      On se nalazi u Masarikovoj ulici, nisam sirugna za broj zgrade, ali mozes ih dobiti preko 065 54 14 918

      Delete
  3. Odlican sako i torbica, jako lijepo izgledas u ovom elegantnom i zenstvenom outfitu!

    http://lartoffashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Svaka cast za tekst. Prava si mlada uspesna zena.

    ReplyDelete
  5. Draga Jovana, ovo je najbolja moderna poslovna kombinacija koju sam videla u poslednje vreme!!!! Nastavi u ovom pravcu, ovo ti tako laska i najbolje stoji ubedljivo! Odusevljena sam!!!

    ReplyDelete
  6. e pa ovo je fantasticno! posto ima dosta nas koje ne pijemo kafu do 10 vec imamo 'stvarni, upeglani' posao, treba nam jos vise ovakvih postova =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Andjo na lepim recima. Mada, budimo iskreni nista od ovog nije udobno posle 8+ sati ;))

      Delete
  7. Predobro! Za Milano i London! :D Hoce li biti blog sale?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :)
      Imala sam u planu, ali niakko da stignem. Nazalost, u skorije vreme nece biti

      Delete
  8. Sjajan post! I outfit i tekst...sve pohvale! :)

    ReplyDelete
  9. Draga Jovana,
    mene zanima da li ti se brzo masti kosa, ja imam ombre, medjutim kosu moram cesto da perem, jer ne izdrzi ni 2dana, treci je vec :-O.
    Kako se ti iznoris s tim?
    Hvalaa unaprijed, i veliki pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni se inace kosa brze masti i postaje bzv posle dva dana.
      Nije mi ombre doprineo tome, cak mislim da mi je na neki nacin i bolje kad je ovako 'sarenija'.

      Delete
  10. sta mogu da kazem od pure perfection. tekst-tvoja kreativnost i sposobnost, tvoj izgled...treba da budu upravo uzor drugim devojkama...bravo devojko.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala puno :)))) i ja se nadam da nekoga maogu da inspirisem :)

      Delete
  11. Predivno,svaka cast..Sta studiras?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :)
      Zavrsila davno ekonomiju. Trenutno radim u banci :)

      Delete
  12. Koliko imas godina?

    ReplyDelete
  13. Odlican je ovaj post, i super je tekst :)

    ReplyDelete
  14. bas lijepa kombinacija boja

    http://diary-of-shopaholic.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. Jedan od omiljenih postova, ne samo na tvom blogu, nego u 2014. sigurno!
    Kombinacija, predivna kakva jeste, mi ipak pada u drugi plan pored ovakvog sjajnog teksta. Bravo J, bravo!
    Volela bih da ovo procita sto vise devojaka, a posebno mladih.. zato sto je ovo najbolji primer kako moze da se bude uspesan, negovan, dobro obucen i obrazovan i to na vise polja. I da sve to iziskuje vreme i veliki trud i rad na sebi! Bravo jos jedno, nesto sam bas ponosna, i vise nego inace :') #suzicauoku

    ReplyDelete
    Replies
    1. Divnocooo jedna! Mnogo me je raznezio tvoj koment i hvala ti punoooooo na divnim recima...sad ja jurim tebe za zagljaj veeeeeliki jedan! :***

      Delete