Sunday, December 4, 2016

MY FAVORITE SKINCARE PRODUCT



Jedna od najbitnijih stvari koje možete (i morate) da učinite za sebe, pored zdrave ishrane i treniranja, da na pravi način negujete lice i telo. Već smo naučili da nema tog kvalitetnog make-up koji može na duže staze zakumflirati vaše loše lice odnosno nenegovanu kožu. Bitno je razviti kulturu da vodite računa o svojoj koži na pravilan način. 

U ovom postu, konačno, prikazaću vam neke od omiljenih proizvoda koje trenutno koristim. Nažalost, nisam bila u prilici da vam pokažem sve, ali ostavimo nešto i za naredni put na blogu ili na insta story-ju (gde mi je lakše da iskomuniciram sa vama ;)) ).


Krema koja usporava starenje. Ne koristim je svaki dan, već kada znam da se nakon nanošenja neću odmah načminkati. . Masnija je malo za moju kožu i sporije upija. Međutim, pruža neverovatan osećaj blistavosti i zdravlja mom licu. Pretpostavljam da će mi u nadolazećim ledenim danima izuzetno prijati upravo zbog toga što na jako dobar način štiti lice, a i tokom hladnih dana nam je neophodnija jača nega.


Ovo je moj must must proizvod! Pre par godina kada sam je probala nije mi odgovarala, bila je za moj tip kože masnija i sporije je upijala.
Međutim, sa trenutnih 28 ova krema je najidealniji proizvod za moje lice. Daje mi izuzetnu svežinu i mekoću. Koristim je kako za dan, tako i ponekad za noć, jer za predviđena za 24h. Takođe, ono što radim je da je nanosim i na vrat, a svaki drugi dan i na dekolte. Nanošenje kreme na vrat i dekolte je izuzetno bitno, a najčešće se to zaboravlja, jer je upravo na tom mestu koža takna i stari paralelno kao i na licu.

Body Shop Vitamin E eyes cube
Jedan od odličnih, neinterzivnih proizvoda za nego oko očiju. Istog trenutka, prilikom nanošenja upija u kožu, čineći da tamniji krugovi postaju manje vidljivi i da ceo predeo ispod očiju bude svež. 



U poslednje vreme pristalica sam kako maski za lice koje ne stoje duže od pet minuta, tako i onih koje se nanesu tokom noći i ujutru ih isperete. SEPHORA ima izuzetnu ponudu upravo kada je reč o noćnim maskama i bilo koju da sam isprobala nisam pogrešila. Ujutru mi lice postne svežije, nema onog jutarnjeg umora/sivila, već kao da je kompaktnije. Takođe, imala sam priliku da isprobam tri nove miniralne maske od Vichy-ja. Upravo ono što mi se dopada što se efekat odmah primećuje, možete da ih koristite dva do tri puta nedeljno, a ne drđite ih duže od 5 minuta.
































Ovo je jedan od onih proizoda za koji nakon prvog korišćenja bukvalno padnete u nesvest! Ukoliko ga koristim kao masku za lice/telo nanesem je na čistu poluvlažnu kožu i držim otprilike pet minuta. Vrlo često, nisam u prilici da sačekam ni tih pet minuta i koristim ga više kao piling. Nakon toga, koža vam je sjajna, glatka... jednom rečju božanstvena! I da fenormalno miriše!

U poslednje vreme ne mogu da zamislim negu lica (i tela) bez korišćenja ulja poput ovog. Koristim ga najčešće uveče nakon kreme (kada ona upije) ili ponekad ujutru na čisto lice. Dovoljno je par kapi da stavite na dlan i da lagano tapkate po licu. Daje efekat blistavosti i sjaja i uspeva da učini moje lice 'življim' i zdravijim. Miris ovog ulja je očaravajući!
p.s. Takođe, pored ovog ulja preporučujem i serum brenda Kiehl's (koji sam koristila pre ovog) - u pitanju je takođe neverovatno dobar proizvod! 

































TONYMOLY Shiny Foot Super Peeling Liquid
Jedan od delova tela čijom sam negom opsednuta je upravo nega stopala. Nekako možete sebi da dozvolite i da vam tog dana frizura nije neka, da nema make-up... ok sredićete. Ali delovi tela u koje se 'ulaže' i gde morate mnogo da vodite računa da izgledaju negovano, i da se trudite da ih održavate takvim su stopala i šake.
Takođe, iako je zima i vaša stopala nisu izložena očiju javnosti :), ona bi trebalo da imaju sada jaču negu nego leti, jer (barem u mom slučaju) se od hladnoće zimi više isušuju nego leti od peska i mora. Još jedna stvar, ukoliko niste prošlo leto na vreme negovali stopala, sada je prava prilika da krenete dok je zima i posvetite se ovom ritualu.  
Ovaj proizvod sam isprobala jednom i oduševila se. Planiram da pokupujem svima u okruženju jer je istinu magičan. 
Šta radi i kako funkcioniše? 
U pitanju je piling/maska koju nanesete i obujete plastićno-papirnate čizme koje dobijete u pakovanju. Tek nakon par dana kreće 'reakcija' ovog proizvoda. Koža na stopalima će izgledati odvratno i ljuštiće se, nemojte da vas uplaši jer to znači da proizvod radi i da imate mrtve ćelije koje se ukljanjaju. Nakon desetak dana od korišćenja proizvoda dobijate bukvalno svilena stopala. 



Neutrogena Blackhead Eliminating Cleaning Lotion 
Ovaj proizvod ne koristim kao sredstvo za čišćenje lica, već za dodatnu negu. Takođe, ne koristim ga ni svakodnevno ujutru i uveče, jer je za mene interzivniji nego što sam očekivala, i moje lice nema bač problema sa mitiserima. Dobar je za uklanjanje i kao preventiva u nastajanju mitisera, a ne isušuje kožu. Reguliše nastajanje sjaja u T zoni. Ne preporučujem onima koji imaju osetljivo lice upravo zbog same jačine proizvoda.



































Jedna od stvari bez kojih ne mogu, kao ni moja torba su balsami za usne u raznim oblicima, raznim mirisa... Bilo koji od ovih radi posao i preporučujem ga: MAC Lip Conditioner (trenutno omiljeni, jer može odlično poslužiti i preko ruža za sjajni efekat i punoću usana), TONY MOLY Lip Cherry Balm, Body Shop i CARMEX . 

1 comment:

  1. Odličan post. Baš sam tražila tony masku za stopala u Sephori, ali nikada čuli 🙄 Da li si je naručila možda preko neta?

    Hvala :)

    ReplyDelete