Tuesday, October 2, 2012

Oh Kenzo Sweater!





Paris, Kenzo, sweater, cool colors, comfy, 80s vibe, mix & match... one word: must-have!

Of course, you can see these sweaters on current fashion week streets, but I saw them on my dear Russian girls few month ago. It is really unbelievable. They are pioneers of any trend like famous sneakers with platform. They have wore them 2 years ago. So, after fashionista form RU, we can see on the other street style blogs and the last one who wears this amazing piece is Chiara. Nothing strange!
Anyway, enjoy in these pics! And mix your sweaters (in autumn colors) with loafers, heels, bikers... with flared skirt, plaid pants... with leather, brocate, different pattern for a modern chic look.  This is a youthful statement style. 
Fashion is a game! 


















14 comments:

  1. I'm in love with the Kenzo sweaters. My favourite is the black one!

    xo I.

    ReplyDelete
  2. Oooooh daaaaaaa!!! U svim bojama po jedan! :)))

    ReplyDelete
  3. ovo povlači jednu konstataciju - neverovatno koliko su u stvari modni trendseteri i blogeri uniformisani. poenta svega je valjda predstavljanje individualnog stila, ali se to svede da svi "lude" i nose iste stvari i onda dobijemo gomilu copy-paste kombinacija u celom modnom svetu, gde opet individulanost gubi svaki smisao, kao što je nema ni kod većina ljudi na ulicama, konzumenata jeftinijih brendova. Dakle nosio se color block, pa pastel, pa patike sa visokom petom, pa ovaj duks, pa će kačketi jer ih je stavila kjara, pa gomila narukvica, one odvratne lita cipele, pa dugačke suknje, pa boyfriend jeans. I svi nose sve. I kao rezultat dobijemo gomiletinu istovetno obučenih devojaka, koje su kao modne blogerke. Verujem da je poenta mode uzeti od svakog trenda nešto što ti odgovara i prilagoditi ga sebi, ali mislim da sada svako nekritički uzima sve što je ponuđeno (do tada zagrižene fenserke nose rock fazon, mamine princezice hipi lita cipele i sl.). Izvinjavam se na napisanom eseju, ništa ovde nije upreno protiv tebe lično, ti stvarno imaš odličan stil, nego sam generalno bila podstaknuta da ovo napišem, a verujem da je i bolje da kažem nešto konkretno nego samo "jao divno", "preslatko draga" i sl. :) volela bih da čujem tvoje mišljenje o svemu tome. pozdrav.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se!
      A u ovom slučaju, da li bi iko nosio ovako nesto da nema Kenzo potpisa krupnim slovima?
      Ovi jos i nisu losi, ali oni sa psima (Givenchy valjda) su mi i vise nego ruzni! A opet, sve je stvar ukusa!
      Mada gledajuci blogove i modnu scenu, sve deluje ko: Monkey see, monkey do!

      Delete
    2. I meni je ovo ruzno, kao i lita cipele. Ono o cemu blogerke vode racuna je da imaju komade koji su trenutno in, jer ce na taj nacin izaci u razlicitim edicijama modnih casopisa i sajtova kao tendencije. Kao npr. ovaj tvoj post. Neko je prvi poneo i sada svi ostali zele da budu in, a i da se nadju u ovakvim postovima inspiracije: kao hajde da vidimo ko ga nosi i kako ga nosi. Mislim da je to marketing, a mozda i izazov da neku ruznu stvar izneses i da na tebi izgleda lepo. Meni se licno ne svidjaju ni Marant patike, ali fora je sto ne moze svako da ih ima. Sad ce neko reci da je moda na neki nacin umetnost i da ne mora nuzno da bude lepa, ali onda se nemojte prenemagati da "umirete" za svim sto je trenutno popularno, a nedostizno. Nista licno tebi, pisem ovo uopsteno :)

      Delete
    3. Najpre bih vam zahvalila na javljanju, pohvalama. Drago mi je da ispratite sve moje postove, pogotovo one koje nisu outfit i ne predstavljaju konkretno mene:)!

      Slozila bih se donekle sa vama. Jeste i ta blogerska scena postala uniformisana. Ali to je jako mali procenat ljudi. Ja sam izvukla svega desetak slika i naravno da se cini da su svi 'odlepili' za ovim trendom (takođe je to slučaj i sa časopisima. jedna te ista haljina se slika milion puta, izlazi na naslovnicama najvećih konkurenata). Međutim, nemojte zaboraviti da modni blogeri (svetski) kao sto su Kjara, Endi, Tula etc i modne urednice dobijaju ove stvari na poklon (u 99%), a sve u cilju promocije. Naravno da je na njima da li ce izabrati tu neku ponudu, da li im se svidja to uopste. Ne verujem da su toliko lude da pristanu na nesto sto im se ne svidja, gledam po sebi.

      Meni su se licno, jos ranije, a nisam ni pretpostavila da ce uzeti maha, svideli ovi duksevi. Kul su mi, opusteni, a imaju i tur ajfel:)). Videla sam ih, ne na street style fotkama, vec na licnim slikama devojaka ciji mi se stil dopada. Ni ja ne volim da svet bude uniformisan. Jezim se kada neko nesto 'provali' posle par sezona, krene da nosi, a to nije on. Ne kazem, odrastas, menjas se, nekad ti se nesto svidi sto ranije nije, takva je moda- Nikad ne reci nikad!

      Zato je jako bitno prilagoditi svom stilu, dati svoj pecat na postojeci trend (naravno ukoliko vam se svidi). Eto, ja prva nisam nosila color block od glave do pete. Nosila sam jarke boje na detaljima i to koje sam oduvek imala. Bas cudno da se leti nosi pink, zuta, ljubicasta...

      I ne zaboravite jos nesto: glavne inspiracije kreatorima su zapravo street style fotke. Obicni ili opet neobicni ljudi. Oni koji dolaze na revije. Zna se ko pokrece tu lavinu, ali opet se drzi svog stila. Zato se i jasna razlika uocava između stila Italijanki (Adr, viviane, elise- to je milion detalja, narukvica,boja,razigrano), Francuskinja (so simple, so chic- crno) i Ruskinja (totalno drugacije, na ludacki nacin uklopljeno).

      Delete
    4. Ja bih volela da sa ovim devojkama odem na kafu i da malo procaskam o ovim stvarima. Volim zene sa stavom i one koje imaju sta da kazu, a ne "joj sto je slatko" i sl. I super mi je sto imas ovakve pratioce :)

      Delete
  4. Love these sweaters :)

    www.fashioncontainer.com

    ReplyDelete
  5. Great pictures selection!
    But this sweater... com'on, give me a break! hate this mass-mania items

    http://www.afterout.com/

    ReplyDelete
  6. Zeleni sa tigricem i crveni sa Ajfelovom kulom, molim! :))

    ReplyDelete