Monday, February 10, 2014

I BELIEVE THAT HAPPY GIRLS ARE THE PRETTIEST GIRLS



U trenutku kada sam ugledala ovaj duks, znala sam da mora biti moj. 
Pre dvadeset godina upoznala sam se sa njom. Sabrina i gospodin Bogart. Svaka je imala svog miljenika. Ja nju, a moja baka njega. 
Deset godina kasnije, započela je moja opsednutost predmetima sa njenim likom. Slike, zidne ilustracije, šolje, sat, olovke, magneti... stil! Onda je došlo vreme, da jedna od mojih filmskih ikona i ja budemo na pauzi. Aha, kada je njeno ime Audrey postalo prečesto izgovoreno od strane drugih. Potisnula sam je do trenutka kada sam ugledala duks sa njenim likom. Pomalo bezobrazan i, pomislićete, da ne liči na nju. Ali, ona jeste bila takva. Elegantna i nonšalantna. Dama i trapava. Zabavna i klasična. Zaljubljena! 










Jacket: Sheinside
Sweater: NAAMI
Skirt: Choies
Shoes: Mango
Bag: from Italy
Sunglasses: Mango

Ph by my beautiful baby girl Maska :***

58 comments:

  1. Duks je stvarno orginalan. I mindjuce mi se isto mnogo svidjaju!
    Nice post.
    :D

    http://girlfromnk.blogspot.com.es

    ReplyDelete
  2. Prekrasna! Torbica i naocale su savrsene!

    http://lartoffashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Odican, zelim i ja taj duks!

    www.style-trigger.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Aleksa :)
      Trk na https://www.facebook.com/NaamiFashion?fref=ts

      Delete
  4. Ovo je super! Cool duks:)

    ReplyDelete
  5. Mislim da je nosenje ovakvog duksa sa likom Audrey Hepburn, veliko degradiranje njenog lika. Mislim da pravi postovaoci te velike glumice znaju da ovakav motiv nikada ne bi isao uz nju. I da pomislicemo da ona nije takva, i da, ona nije bila takva. Savetujem citanje knjiga o njenom zivotu kako biste se malo bolje ipak upoznali i sa tim kakva je Audrey bila van filmskog platna. U svakom slucaju, za ostatak detalja, svaka cast.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Podrzavam,jako volim Audrey i ovo nikako ne ide uz nju.Bas mi je zalosno

      Delete
    2. Slazem se! Ovo NIKAKO ALI NIKAKO nije Audrey.

      Delete
    3. Upravo sam i ja ovo htjela komentirati!

      Ne ide uz Audrey, a ni uz tebe Jovana ako, kako kažeš, poštuješ njezin lik i djelo.

      Delete
    4. Potpuno se slazem, i savetujem isto. Ako nam je ovo fancy i normalno onda blago nama, zao mi je ali previse volim Audrey da ne bi ovo prokomentarisala

      Delete
    5. Drage,
      najpre hvala na komentarima.
      Morala bih da se nadovezem na komentar koji je Anastasija ostavila. Pricamo o Audrey u nasem vremenu. Ne govorimo koji bi prst ona pokazivala u njeno doba. A i tada je bila onako poprilicno nonsalanta, bas i ne dama ukoliko gledamo Dorucak kod Tifanija (ne govorim za privatni zivot).
      Takodje, govorim,o i o toj samouverenosti, o jakoj zeni, koja se borila za sebe, svoje. Meni, kao njenom velikom fanu i fanu upravo te elegancije nije bila namera da se rugam njenom liku i delu, vec je upravo zamisljam na ovaj neki nacin u nasem vremenu.

      Delete
    6. A zasto bi itko u bilo koje vrijeme pokazivao samouvjerenost srednjim prstom?

      Delete
  6. fenomenalno J!!!:) meni ovo totalno ide uz njen karakter, skroz je lud i zanimljiv duks. U jednoj biografiji koju sam čitala o njoj prikazana je kao jaka i samouverena žena koja je znala šta hoće i niko nije mogao da je spreči da do toga dođe. Tako da, za moderno doba u kome živimo, ova ilustracija nikako nije degradiranje njenog lika već da na šaljivi način predstavlja poruku da nije bitno šta drugi misle i da nikome ne treba dozvoliti da te spreči da budeš uspešna, eto, tako nešto. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Anastasija, Audrey nije trenutni modni hit koji je prolazan i koji u modernom dobu treba da se prilagodjava. Audrey je vecna :)

      Delete
  7. Ovo jeste moderna odri. Ja sam citala o njenom liku i delu sto se kaze i ona jeste kao sto je rekla anastasija jedna jaka zena koja nije dozvoljavala da joj nesto stane na put. Ovo samo na danasnji saljivi nacin prikazuje nju. Moje misljenje ;)

    ReplyDelete
  8. joj meni se nikako ne svidja ovaj duks, razmisljam o tome kako ga oblacim i odlazim na faks i kako se osecam totalno neprimereno obuceno... mozda eventualno za neki izlazak... mada ni ta mentalna slika mi nekako ne prolazi kao ok... a mozda je to samo do mene.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slazem se! Ne znam gdje bi ovo nosila...

      Delete
    2. Ja prva ne bih nosila na fakultet bilo koju poruku koja nije takvoj instituciji primerena.
      Zna se kako se ide u skolu. Ali toliko slobodnog vremena da upravo pruza mogucnost da se malo opustimo :)

      Delete
  9. Prekrasna si! Odlična kombinacija!

    ReplyDelete
  10. meni se kombinacija bas dopada sve mi je na svom mestu iako ja ne volim nosenje printa sa necijim likom :) Mindjuse su <3

    ReplyDelete
  11. Jovana ti si takva zgodnica da nemam reci. Jel treniras nesto?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno :))
      Ali tek cu biti zgodnica.
      Trenirala sam pojacano u decembru-teretana, onda sam se malo pustila i krenula na power aerobic. Uskoro spremam postove o vezbanju za koje se nadam da ce vam pomoci :)

      Delete
  12. Ovo je zaista odlicno J!
    Mozes li da mi kazes posto nisi napisala odakle su nausnice? Hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, i mene to zanima.. javi se J. :)

      Delete
    2. Joj skroz sam zaboravila. U pitanju je rucni rad. Za dodatni info, pls mi posaljite mail :)

      Delete
  13. Lepo...
    Koja je velicina duksa?

    ReplyDelete
  14. Molim te napravi post o kozmetici koju koristis...a i sminka bi mogla doci u obzir..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hocu :) Znam da imam dosta zahteva.
      Nazalost u ovom periodu nisam imala vremena da se posvetim toj temi iz prostog razloga sto po meni postovi tog tipa zahtevaju kvalitetniji pristup od outfit.

      Delete
  15. Ovo NIKAKO nije Audrey. Jeste bila skroz kul i luda ali ipak je bila dama. I jako mi je jadno da se ovako nesto pravi. U tekstu si napisala da je svako imao svog miljenika ti nju a baka njega ovo se nikako ne bi svidelo baki a ona ipak zna bolje jer je to bila poznata glumica njene mladosti... Tako da si me iskreno ovde u ovom postu razocarala a mozda cak i izgubila osobu koja te je redovno pratila. Ovo stvarno ne moras da objavis samo hocu da TI ovo znas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti na komentaru. Ja se nadam da ipak nisam izgubila posle jednog outfita tj komada koji nije po tvom ukusu pratioca, jer smatram da se neko nase poverenje pracenja bloga ne gradi lako.

      Ja mislim da dama i ovo da uradi na njoj ce opet takav gest biti damski, a nekoj lepotici koliko god se trudila da bude fina ne pomaze nista.

      Delete
  16. Odlicne slike zaista, profesionalno do kraja. Podrska.

    ReplyDelete
  17. Koji puder koristis? Odlican post :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovde sam imala http://www.google.rs/imgres?biw=1241&bih=593&tbm=isch&tbnid=BzEkbblED3WUbM%3A&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.makeup4all.com%2Fmax-factor-all-day-flawless-3-in-1-foundation%2F&docid=nLunWakkH_-MOM&imgurl=http%3A%2F%2Fwww.makeup4all.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F09%2FMax-Factor-3-in-1-Foundation-promo.jpg&w=800&h=525&ei=gl35UqK8D8PctAboioH4AQ&zoom=1&ved=0CE8QhBwwAA&iact=rc&dur=1528&page=1&start=0&ndsp=16

      Jaci je, ali za slikanje odlican :) I ima dobru pokrivenost

      Delete
  18. meni se osobno duks ne sviđa, ali kombinacija je odlična. prezgodna si, torbaica i cipelice odlične :)

    ReplyDelete
  19. Fantasticno ukombinovan duks sa elegantnim delovima odece.
    Pusti zle komentare. Mnogo je dobra fora. A Odri i jeste fora bila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jovana moze da se ponosi sto su svi komentari njenih pratilaca (barem ovi koje vidimo) izrazito kulturno napisani, te ne znam otkud tako ishitren i preteran zakljucak da su neistomisljenici po pitanju jednog duksa zli u svojim komentarima...

      Delete
    2. Niko nije zao, niko nije nekulturan... Poz i ljub za sve ;))

      Delete
  20. Meni se cini da je srednji prst za sve negativne komentare :))
    Svetski si se skockala, predobro ti stoji!
    Odusevljava me sminka u svim tvojim postovima!
    Koji je ruz u pitanju?
    pozz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tanja shhh. Nemoj da ih jos izazovemo ;))
      Hvala puno na divnim recima. Karmjn je kate moss za rimmel vr. 06

      Delete
    2. Toliko o postovanju prema pratiocima i prihvacanju konstruktivne kritike ili samo razmjene misljenja - drugacijeg od tvog.

      Delete
  21. Ne znam puno toga o Odri, ali uvek sam je doživljavala kao neznicu, te mi ovaj srednji prst nikako ne ide uz njeno lepo lice. Ali, bez obzira na to, kombinacija je odlicna.

    ReplyDelete
  22. Jovancice odlican je post. Jednostavno umes da spojis nespojivo. Veoma si kreativna i samo tako nastavi. Kiss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Snezo,
      hvala puno na divnim recima :)
      :**
      p.s. Poz za celo odeljenje FA ;)

      Delete
  23. ne znam zasto nisi objavil moj komentar.. sasvim normalan i konstruktivan. napisala sam ti da bih pre videla odri da se seretski isplezi ili namigne ispod obrva i da je ta vrsta njene "modernizacije" ok, ali da ovo nema nekog smisla, nekako je preterano i vise bi odgovaralo jednoj kate moss, ovako je samo izivljavanje nad potrebom da autor duksa bude kreativan. pohvale za ostatak outfita i makeup si nadam se procitala u neobjavljenom komentaru. zaista ne razumem zasto neobjavljenom ali ok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svi komentari su objavljeni. Stvarno mi nije jasno kako je zalutao i krivo mi je sto mislis da sankcionisem ;) Hvala na pohvalama :)

      Sto se tice duksa, ja sam stvarno odgovarala na gore pomenute komentare. Meni se dopada. I mislim da nije nikakvo izivljavanje, izazivanje autora vec, kako bi moja draga koleginica rekla, podseca na pop art. A poznato je sta taj pravac nosi sa sobom, kao i kakav je njegov glavni predstavnik bio, jedan od omiljenih umetnika ikada- Endi V.

      Delete
    2. bas mi je drago sto si ga pomenula, bas i mislim da je neko hteo da bude originalan pa da umesto ikone pop arta merlinke, stavi neku suprotnost, odri, koja to i jeste bila. ali to nije smart funny sa notom nekog kul konteksta, sa notom ikakvog konteksta, vec samo potreba da se bude razlicit. cak bi interesantnije bilo, eto free ideje, da su odri prikazali kroz 4 negativa u boji :) no da ne duzimo pricu.. vec si se ispisala gore :)

      Delete
  24. I ja je obozavam,odusevila sam se celim outfitom ali duks.. :)

    ReplyDelete