Saturday, April 26, 2014

BONJOURJR ON INSTAGRAM - MARCH MOMENTS



Znam da mnogo kasnim sa martovskim JOVANAGRAM-om, zato objedinjujem, sumiram, letim... Ovo bi komotno mogao da bude Frankfurt insta notes, međutim pažljivo skupljam utiske, ali i sva ta perfektna mesta koja nudi ovaj Majnhetn, pa posle trećeg odlaska vam se javljam. Na način na koji je ovaj grad oblakodera, biznisa, kobasica i apfelwein to i zaslužuje! :)


Iz tog razloga, počinjemo od večeri. Fleming's hotel, uzak lift i sedmi sprat. O daaa, obećava. Smeštaju nas za bar, gde nazdravljamo za dobrodošlicu. Prosecco i Laphroaig se poprilično slažu. Večera za deset, kao i savršen desert. Odlazimo na terasu. Pogled vredan divljenja! Kako samo volim Frankfurt noću...  

Put nas dalje vodi u otmeni Wiesbaden. Henauuu  Wiesbaden! :))) 
Nalazi se nedaleko od Frankfurta i smatra se jednim od najluksuznijih gradova u Nemačkoj. Poznat je po termama, ali i prelepoj arhitekturi, koja nije oštećena bombardovanjem. Odsedamo u fenomenalnom hotelu Dorint, uzimamo predah u prijatnoj atmosferi njihovog spa centra i nastavljamo našu turu. 

Bonjour La Maison du Pain! Zastaje dah. Sve te stvari vezane za Paris me u srce gađaju. '... morning croissants...'. Okej, znam da gubim razum, jer ne znam da li da naručim prvo moj omiljeni pain au chocolat ili da fotkam sve okolo i nastavim da padam u nesvest. Atmosfera je više nego parisienne. Meni na francusko-nemačkom. Kafice, kolačiči, sendviči, sirići, limunada... osoblje...sve! Zato će mi OVO prva stanica biti i sledeći put kad odletim u Nemačku!
Pored uličnih i perfektnih kobasica (koje idu uz pivce- nikada ne recite nikad- pravilo koje iz mode primenjujem i kada su pića u pitanju), predah br.2 imamo u elegantnom kafe baru Lumen,  koji se nalazi na samom trgu.



Back to Franfurt je značio odlazak na tri različita i tako neopisiva mesta: Lamoraga, Jimmy's bar i Moriki.  

Lamoraga- španska kuhinja na moderan način. Savršen spoj- hrane i enterijera. Za dobro veče Aperol biter, za predjelo Gaspaćo, a za glavno burgerčići!

Jimmy's bar uz prigušeno svetlo i zvuk klavira i tako duboko u noć. Margarita za aj aj aj i njegov single. Ukoliko volite taj old school prizvuk, ovo mesto ne smete izostaviti prilikom vaše posete Frankfurtu. 

Moriki zauzima počasno mesto između poslovnih oblakodera. Mori- kao šuma i Ki- kao univerzalna životna energija jedan je od najboljih japanskih restorana koji spaja tradicionalnu japansku kuhinju i savremenu azijsku. Ovaj supersonični restoran, uz prijatno osoblje (gde svi nose najluđe nike run patike) je toliko savršen, kao i njegova ponuda da zaslužuje najveće pohvale.



Back to Beograd i nazdravljanje sa mojim omiljenih devojkama (Niksi falila si, kao i tata koji je bio prelud za insta profil ;)). Obožavam i volim vas najviše na svetu!

Vežbanjeee i sexy back ;). Jer lepo vreme se malo krije ovih dana, ali je plaža sve bliža i bliža ;) :P!


Na samom kraju, nešto za jači pol. Do sada neotkriven i tako moćan EIGHT & BOB. Poseban i tako old school. Na njega je mirisao Kenedi, a nastao je na francuskoj rivijeri davne 1937. godine. Priča koja je u pozadini je veoma interesantna. I uskoro ćete imati prilike da uživate u njoj na blogu. 

6 comments:

  1. Prelepe fotografije! Odavno te pratim :)

    ReplyDelete
  2. Kako je lep ovaj francuski restorancic!!
    Fali jedan takav nasem gradu :)

    ReplyDelete
  3. Zdravo, prelepe su slike, hoces li mi reci odakle je zuta haljina? Hvala unapred.

    ReplyDelete
  4. Draga Bojana hvala na komentaru :))
    Haljina je sa sajta sheinside
    http://www.sheinside.com/Yellow-Sleeveless-V-Neck-Backless-Bandage-Dress-p-160565-cat-1727.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja je gledam vec duze vreme, ali sam se bojala loseg materijala, medjutim na tebi izgleda odlicno! Hvala na odgovoru!

      Delete