Thursday, September 22, 2016

MAC TREND AW 2016




 Došli smo do kraja leta (ne morate ništa da govorite :/). To je i više nego znak da se na vreme pripremimo za trendove za narednu sezonu. Bilo da je odeća u pitanju bilo da je make-up. Pre par meseci sam imala ogromnuuuu čast da sarađujem sa MAC Cosmetics-om i krenem na putovanje u Berlin. Berlin je bio epicentar predstavljanja upravo trendova za sezonu jesen/zima 2016 tj MAC GLOBAL TRENDS PRESENTATION for AW16. Oduševljenje koje je usledilo nakon poziva, odlaska i prisustvovanja prezentacijama, radionicama, upoznavanjem sa najpoznatijim makeup artistima, beauty urednicama i blogerima ne mogu vam opisati. Veliki poljubac za moje partners in crime Koranu Marović i Nanu Nadarević.




































































Tamo smo imali priliku u okviru tzv. radionica Eye Workshop da isprobamo najnovije proizvode koji će biti dostupni do kraja godine (izdvajam maskare: Instacurl i Pro Beyond Twisted Lash koje su prebrutalne i da imaju novu teksturu četkica i savitljive su-to do sada nisam videla ;) i Spellbinder Shadows-metaliziran pigment koji je 'nepokretan' iako ga obrnete naopačke).































Za danas, izdvojiću vam one trendove koje su se meni najviše dopali, dok u narednom postu ću vas upoznati sa pričom kako smo se tamo KoranaNana i ja provele. Olovku u ruke, pa da krenemo!




























































Prvo što mora da znate da make-up prati modu, i da je upravo kao i u modi već sezonama sve dozvoljeno! Make-up look-ovi nastaju upravo kao i modni trendovi sa ulica. Veliki artisti i direktori dobijaju inspiraciju od 'običnih' ljudi. One su zapravo njihove vodeće muse. 

Drugo, što je bitno da vam naglasim, je da ove sezone kao nikada do sada je bitno biti NEGOVAN. Investirajte u negu kako bi vaše lice zasijalo. Koristite proizvode koji će upravo pokazati kako ste vi jedna dama koja vodi računa o svojoj koži. Upravo MAC ima fenomenalne takve proizvode, koje su dodatak kremama za lice, a koje će koži omogućiti svežinu i sjaj. Nakon toga, vaš make-up će izgledati milion puta bolje! Nema tog lica i nema te šminke koje bi nenegovano lice spasile, da se razumemo.

Treće, no filters, no lies! Budite unique i svoji! Najveći OUT ne samo sezone, nego veka je previše kontura, previše filtera, previše neprirodnosti. Kreatori tog trenda, iako veoma popularni u svetu, zvezde rialitija su zaslužne najviše za taj netrend. Izbegavajte i okrenite se prirodnošću i realnosti! MAC glasa za prozračnu i sjajnu kožu, nikako beton :D! Upamtite ovo je sezona prozračnog tena i minimalnih korekcija na licu! Pored prozračnog tena vratila su se sjajne usne. Ukoliko vaš ruž poentirate sjajilom na kraju postižete upravo svežinu na licu. Ovo pravilo važi kako za nude tako i za tamne nijanse. 

DIFFUSE

Romantičan i veoma nosiv. Ovaj nude i prozračan look je nešto što će svaka dama zavoleti. Koža treba da izgleda zdravo i nežno. Oči i usne prate nijansu tena čineči kompletan look nosivim, realnim i prirodnim. Lično obožavam ovakav make up izgled čije boje se stapaju sa nijansama kože.

Essentials
-Next to Nothing Pressed Powder
-Mineralize Pinwheel
-MAC Studio QuickTrik Stick in Softly Does It, Tight and Tawny, All Aflush, Here you go
-Velvetease Lip Pencils in Anything Goes, Reddy to Go, Frolic, Tease Me


RAZOR

Ovaj trend predstavlja ekstremno crni ajlajner kao deo modernog punk-a. Koristi ajlajner kako biste napravili savršenu liniju ili igrajte se linijama...sve je dozvoljeno. 

Essentials:
-Fluidline Pen in Retro Black
-Modern Twist Kajal Liner in Squid
-Fluidline in Blacktrack
-266 Brush
-212 Brush



SHARP

Ovaj look ističe usne. Bilo da su nude ili tamne one ove sezone uključuju sjaj. No matte please! Sjaj daje svežinu izgledu i mekoću. Ostatak lica je poprilično nude, kako bi upravo samo usne i došle do izražaja.

Essentials:
-Retro Matte Liquid Lipcolor in High Drama, Dance with Me, Fashion Legacy
-Lip Pencil in Brick, Mahogany, Nightmoth, Currant
-Lipglass in Clear




1 comment: