Saturday, July 28, 2018

TAKE YOUR TIME




Osvanuo je vikend!

Dva dana, kada moje radno vreme ne mora da počne u 9 a.m, već kada se lagano budim, ne žurim i mogu konačno da uživam u prvoj jutarnjoj kafi, a to zadovoljstvo vrlo često potraje i više od sat vremena. Uz omiljenu knjigu ili jednostavno uz mene i njega

Ovaj ritual malo je reći da obožavam i mogu slobodno da kažem da ga sebično čuvam i održavam. Naučila sam vremenom, da jednostavno morate imati i izdvojiti vreme za sebe i osmišljavati te slatke male rituale koji vas čine srećnima.

Radnim danima, obično nakon brzog doručka, pijem još bržu kafu. Zapravo to izgleda tako što tada moj mali ritual ispijanja kafe, koja označava početak jednog radnog dana i ozbiljno razbuđivanje, je pomešan sa odgovaranjem na hitne mail-ove, nanošenja hidrantne kreme, čekiranja TO DO liste broj jedan ili broj dva (opsednuta sam njima priznajem) i kretanja na posao.

Ne mogu da kažem da
tada, kafa ne predstavlja moj spešl trenutak u kom uživam, jer je to opet neko 'vreme samo za mene
' .


Međutim, kada dođe vikend, ta rutina nikako ne izgleda kao prethodnih dana. Mada moj vikend jako često NE MIRIŠE na lenjost, već zna da bude izuzetno produktivan. Trudim se da pored svog regularnog posla uradim što više mogu za sadržaj bloga: osmišljavanje kompletnog koncepta, fotkanja i pisanja postova... Ali pre svega dan započinjem sa dragom osobom i  dobrom šoljicom kafe.
 
Vikend je vreme za sve one slatke trenutke sa najbližima. Jutarnja kafa i to razvlačenje koje ona pruža ne mogu da se porede ni sa čim. To je vreme za mene i njega, za duge razgovore, planiranja budućih ciljeva i one najlepše- planiranja destinacije za novu avanturu ...

Danas, je vreme za onaj dugi doručak i gustiranje novog ukusa kafe sa najdražom osobom. Kafa u dvoje za mene predstavlja savršen spoj uživanja i razbuđivanja. Velika košulja na pruge za mene i omiljeni pain au chocolat. Naše zajedničko vreme u omiljenom tropical kutku u stanu, koji smo i osmislili, jer obožavamo daleke destinacije koje odišu tim duhom. 

Shhh! Možda se baš jedna slična, našla u agendi za neko sledeće putovanje. Dugo planiramo da uživamo u čarima sambe, fantastičnoj plaži, planinama i drugim svetski poznatim atrakcijama...






Mogu samo da vam otkrijem da upravo sa te destinacije, dolazi i najbolja kafa na svetu i nova

Ova kafa je vrsta ekskluzivne arabike i kafe koja obiluje punim, slatkim aromama oraha, čokolade i meda. Ona je 100% arabika iz regije Mogiana i smatra se jednom od najboljih kafa na svetu.




 
 















































 
Lično obožavamo specijalne edicije, bilo da se to radi o hrani, piću ili bilo kom drugom obliku lifestyle-a. Zato nas je i privuklo da vikend razbuđivanje bude ispunjeno božanstvenim ukusom kafe koja dolazi iz Brazila, ako zna možda je uskoro  baš tamo budemo i gustirali. 

Ovo jutro idealno je da naša nepca počastimo baš njom i ne propustimo egzotiku u šoljici kafe!


Uživanje u vikendu može da počne!

6 comments:

  1. Predivan ambijent! Nisam videla kafu u prodaji, gde moze da se pronadje?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno :)Trebalo bi da ih ima u svim prodavnicama:)

      Delete
  2. Dugo nisam videla lepse stilizovan korner. Svaka cast. Mozda malo vise postova na temu enterijera ili fotografija na instagramu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :))) Nadam se da ce ih i biti u narednom periodu, svasta nesto novo je u planu :) Poz

      Delete
  3. Prelepa si Jovana.
    Samo tako nastavi!!!

    ReplyDelete